Múzeumi fánksütés
Először gyalog elsétáltunk a múzeumba. Az első helyen mi sütöttünk. A fánkokat lehetett gyúrni, vágni a tésztát és megsütni. Ez egy herőce nevű farsangi fánk volt, ami – mint megtudtuk – jellegzetes kunszentmártoni farsangi fánk, bár én utána érdeklődtem otthon, és tudom, hogy ez elterjedt másfelé is. Amikor mindenki megcsinálta, akkor az összeset megsütöttük. Persze sokat meg is ettünk közben és utána is, nagyon finom lett, és jól is laktunk vele. A második helyen pedig kis rózsákat lehetett készíteni, vagy gyöngyöt fűzni. A rózsákat nemezből lehetett elkészíteni. Nekem ez nagyon tetszett, jól éreztem magam. Ilyen jó helyen még nem voltam. Nagyon szép és jó hangulatú foglalkozás volt, mindenki aranyos volt, és az ott dolgozók és a velünk levő tanárok is segítettek, ha nem sikerült valamelyik munkánk.
Kalderás István